Hideg padlizsánkrémleves

 2009.07.08. 21:29

Hideg padlizsánkrémleves

Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 4 dl tej, bors, 1 gerezd fokhagyma, citromfű, bazsalikom, fél citrom, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor

Elkészítés: A padlizsánt forró sütőben kb. 20 percig sütjük (rendszerint alufóliával becsomagolt vaslapon szoktam, körbe-körbe forgatva). Ha elkészült, lehúzzuk a héját és a tejjel összeturmixoljuk. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, finomra vágott citromfűvel, bazsalikommal, citromlével ízesítjük.
A tejszínnel, borral finoman elkeverjük, langyosan csészékben tálaljuk. Tetejét finomra vágott citromfűvel, vagy reszelt citromhéjjal díszítjük.

Kornél tippje: Ha éppen hiányos a zöldfűszer készletem, akkor 1 késhegynyi Provance-i fűszerkeveréket adok hozzá helyettük.

 

Címkék: recept kornel padlizsan

A bejegyzés trackback címe:

https://ambrosia.blog.hu/api/trackback/id/tr761235136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása