Hogy mi a közös a smaragdzöld tökfélében és a tojásgyümölcsnek is nevezett, mélylilában pompázó burgonyafélében? Egy szakember a „kapocs”: séfünk, Kalász Kornél, aki diplomatákat és nagyköveteket megszégyenítő módon teremtett harmóniát, a két zöldség szoros barátságát egy nagyszerű ételsorral pecsételte meg.
Július 13 és 19-e között padlizsánból és cukkíniből készült ételekkel várjuk azokat, akik nem riadnak vissza egy kis gasztronómiai kalandtól.
Menü:
Sült padlizsán krémleves fokhagymás krutonnal
Grillezett padlizsán, cukkini. radicchio és endívia saláta lazaccal és 6 éves balzsamecettel
Meleg padlizsán és cukkini „Carpaccio” kéksajtos habbal
Serpenyőben sült bárány gerinc”Bayaldi”-grillezett padlizsánnal,cukkinivel,paradicsommal,kuszkusszal és kakukkfüves pecsenyelével
Cajún fűszeres Halibut filé padlizsánnal,cukkinivel és édes pirospaprika szósszal
Penne tészta padlizsánnal,cukkinivel, olivával, paradicsom szósszal és parmezánnal
Grillezett jércemell rukkollás burgonyapürével, korianderrel ízesített meleg padlizsán lekvárral és cukkini szirmokkal
Csokoládés cukkinis sütemény
Borajánlat
Etyeki Irsai Olivér (Haraszthy-Vallejo)
Villányi Olaszrizling (Wunderlich)
Mátrai Muscat Ottonel (Szőke Mátyás)
Budai Chardonnay (Nyakas)
Isis Chardonnay (Malta)
Budai Sauvignon Blanc (Nyakas)
Egri Királyleányka (Thummerer)
Árak : 2000-5200 HUF
Jelentkezés : abalint@ramadaplazabudapest.hu