Hideg padlizsánkrémleves

 2009.07.08. 21:29

Hideg padlizsánkrémleves

Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 4 dl tej, bors, 1 gerezd fokhagyma, citromfű, bazsalikom, fél citrom, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor

Elkészítés: A padlizsánt forró sütőben kb. 20 percig sütjük (rendszerint alufóliával becsomagolt vaslapon szoktam, körbe-körbe forgatva). Ha elkészült, lehúzzuk a héját és a tejjel összeturmixoljuk. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, finomra vágott citromfűvel, bazsalikommal, citromlével ízesítjük.
A tejszínnel, borral finoman elkeverjük, langyosan csészékben tálaljuk. Tetejét finomra vágott citromfűvel, vagy reszelt citromhéjjal díszítjük.

Kornél tippje: Ha éppen hiányos a zöldfűszer készletem, akkor 1 késhegynyi Provance-i fűszerkeveréket adok hozzá helyettük.

 

Címkék: recept kornel padlizsan

Hogy mi a közös a smaragdzöld tökfélében és a tojásgyümölcsnek is nevezett, mélylilában pompázó burgonyafélében? Egy szakember a „kapocs”: séfünk, Kalász Kornél, aki diplomatákat és nagyköveteket megszégyenítő módon teremtett harmóniát, a két zöldség szoros barátságát egy nagyszerű ételsorral pecsételte meg.

Július 13 és 19-e között padlizsánból és cukkíniből készült ételekkel várjuk azokat, akik nem riadnak vissza egy kis gasztronómiai kalandtól.

 

Menü:

Sült padlizsán krémleves fokhagymás krutonnal

Grillezett padlizsán, cukkini. radicchio és endívia saláta lazaccal és 6 éves  balzsamecettel

Meleg padlizsán és cukkini „Carpaccio” kéksajtos habbal

Serpenyőben sült bárány gerinc”Bayaldi”-grillezett padlizsánnal,cukkinivel,paradicsommal,kuszkusszal és  kakukkfüves pecsenyelével

Cajún fűszeres Halibut filé padlizsánnal,cukkinivel és édes pirospaprika szósszal

Penne tészta padlizsánnal,cukkinivel, olivával, paradicsom szósszal és parmezánnal

Grillezett jércemell rukkollás burgonyapürével, korianderrel ízesített meleg padlizsán lekvárral és cukkini szirmokkal

Csokoládés cukkinis sütemény

 

Borajánlat

Etyeki Irsai Olivér (Haraszthy-Vallejo)

Villányi Olaszrizling (Wunderlich)

Mátrai Muscat Ottonel (Szőke Mátyás)

Budai Chardonnay (Nyakas)

Isis Chardonnay (Malta)

Budai Sauvignon Blanc (Nyakas)

Egri Királyleányka (Thummerer)

 

Árak : 2000-5200 HUF

Jelentkezés : abalint@ramadaplazabudapest.hu

 

 

 

Címkék: cukkini ambrosia padlizsan heti menu

Borvacsora

 2009.04.02. 16:58

Április 17-én, péntek este 18 órától szeretettel várjuk a borok és a gasztronómia kedvelőit egy hangulatos vacsorára.
A neszmélyi Gelbmann pincészet szakértőjével!

Menü:

 

Aperitif:
Neszmélyi Irsai Olivér
 
 
Madársaláta burgonya dresszinggel, szotírozott erdei gombával és baguette chipsszel

 

Neszmélyi Olaszrizling

 
 
Marinált fogas filét póréhagyma risottóval, római köményes céklahabon

 

Neszmélyi Chardonnay

 

 
Papardelle fűszeres radicchioval és fekete kaviárral

 

Neszmélyi Merlot

 

 
Roséra sütütt Barbarie kacsamell rozmaringos csicsókával, fűszeres áfonyával és glazírozott Vilmoskörtével
 
Neszmélyi Vörös Cuvée
 
 
 
Saltimbocca ropogós kukoricaérmével és juhtúrós koktélparadicsommal

 

Neszmélyi Cabernet Sauvignon

 

Ár: 6500 HUF/ fő

Jelenetkezés: abalint@ramadaplazabudapest.hu

vagy (06 1) 436 41 00

 

Minden kedves Vendéget szeretettel várunk!

 

Címkék: borvacsora akcio ambrosia

Bemutatkozunk

 2009.04.01. 20:30

Üdvözlünk minden Kedves Olvasót és Vendéget!

Jártál már az Ambrosia Étteremben?
Igen? Nos, akkor biztosan érdekelni fognak az étterem hírei, újdonságai, akciói...

Nem??? Akkor csak figyelj, olvass és szemezgess a Téged érdeklő bejegyzésekből. Egy napon pedig látogass meg minket. Szeretettel várunk.

Az Ambrosia Étterem az óbudai Duna parton fekszik, egy patináns, ötcsillagos szálloda alsó szintjén, mely a Ramada Plaza Budapest nevet viseli.
(Az elnevezés újkeletű: a 2007-es esztendőig Corinthia Aquincum Hotel volt a szálloda becsületes neve.) Sokakat visszatart a félsz, hogy biztos nagyon drága, puccos hely ez, de el kell, hogy oszlassam ezeket a tévhiteket! Az étterem elegáns és ízlésesen berendezett, ámde megfizethető, közepes árkategóriába tartozik.

Chefünk, Kalász Kornél, kiváló éttermek konyháján dolgozott, külföldön és kis hazánkan egyaránt, így nemcsak magyaros, de nemzetközi ételek is szerepelnek az étlapon. Visszatérő rendszerességgel ír majd recepteket a blogon, felfed konyhai fortélyokat, régi és új módszereket mutat be, mellyel ízletesebbé tehetjük az ételt.

 

Az első tényleges bejgyzés nemsokára! Addig is

Címkék: bemutatkozas ambrosia kornel